Bahan-bahannya:
6 bj telor grade A
1 3/4 cawan gula
1 3/4 cawan gula
2 cawan santan pekat
1/4 cawan air pandan (dari 6 helai daun pandan)kalau guna telur A, tapi kalau yang B atau C, guna air 1/2 cawan 2 cawan santan
1 1/2 cawan tepung(ayak)
1/3 cawan minyak sayur
Bijan(sesame seeds) - untuk tabur atas adunan sebelum bakar
1. pukul gula ngan telor hingga sebati
2. masukkan santan dan air jus pandan dan pukul lagi hingga rata
3. masukkan tepung sikit2 dan kacau sebati
4. akhir sekali tuangkan minyak sayur ke dalam bancuhan dan kacau sebati 5.panaskan oven selama 15 minit, lapik loyang dgn kertas minyak, sapu sekeliling loyang dengan minyak supaya tak lekat. 6. tabur bijan atas adunan
7. Bakar selama 40 minit atau sehingga masak, pada suhu 180 darjah selsius 8. sejukkan dulu baru potong supaya tak lekat...sapu dulu pisau pemotong dengan sedikit minyak...
1/4 cawan air pandan (dari 6 helai daun pandan)kalau guna telur A, tapi kalau yang B atau C, guna air 1/2 cawan 2 cawan santan
1 1/2 cawan tepung(ayak)
1/3 cawan minyak sayur
Bijan(sesame seeds) - untuk tabur atas adunan sebelum bakar
1. pukul gula ngan telor hingga sebati
2. masukkan santan dan air jus pandan dan pukul lagi hingga rata
3. masukkan tepung sikit2 dan kacau sebati
4. akhir sekali tuangkan minyak sayur ke dalam bancuhan dan kacau sebati 5.panaskan oven selama 15 minit, lapik loyang dgn kertas minyak, sapu sekeliling loyang dengan minyak supaya tak lekat. 6. tabur bijan atas adunan
7. Bakar selama 40 minit atau sehingga masak, pada suhu 180 darjah selsius 8. sejukkan dulu baru potong supaya tak lekat...sapu dulu pisau pemotong dengan sedikit minyak...
No comments:
Post a Comment